Mensen over De nieuwe fiets

 

Dag Dirk Jan,

Ik hoop dat dit bericht via een nogal anoniem email adres je zal bereiken. Je boek met veel plezier in bijna 1 etappe uitgelezen. Heel mooi, ontroerend en herkenbaar.
Ben na 15 jaar (op mijn 58ste, nu 60 jaar oud) weer begonnen met fietsen (althans op een racefiets -Cannondale R1000). Wel al die tussenliggende jaren met mountainbike en tassen 3-4 weken door mooie landen gefietst met vriendin.
Veel gefietst tussen 30-42 jaar oud. De meeste Alpencols, Pyreneeën
Cols, Dolomieten en zelf bedachte ritten zoals Zandvoort-Nice,
inderdaad ook Trondheim-Oslo, wat klassiekers.

Maar daar hoeft het niet over te gaan, nu. Het zijn vaak de bijkomende zaken die je extra ontroeren. Zoals dat mijn ouders ook een Spar winkel hadden, net als de jouwe. Eerst een kleine Spar winkel, later een supermarkt en ook een experiment met een automatische winkel (in Boxtel! Er was er nog 1 in Parijs werd destijds gezegd -1965). Bussen vol met toeristen om het wonder te aanschouwen.
Ik stuur een filmpje mee. Eigenljk weet ik niet waarom. Maar het is net als in je boek: je wilt je ouders (of je vader) een mooie plaats geven in je leven. Als ik langs mijn vaders begraafplaats kom groet ik hem op dezelfde wijze als jij.

Ik hoop dat je het filmpje leuk vindt. Zie het als een soort presentje om iets terug te doen als dank voor je mooie boek.

Om je te plagen: mijn gemiddelde lag tijdens een Brabants rondje van 50-70 km tussen de 34-37 km/ uur. Inmiddels moet ik heel hard werken om 30+ te halen.

Blijf fietsen, maar blijf er zeker over schrijven.

Heb overigens deze maand ook erg genoten van Wilfried de Jong's 'De Man En Zijn Fiets'. Gelezen?

Met de vriendelijkste groet,

Frans Bevers