Mensen over De nieuwe fiets

 

SMS = SMS = SMS = SMS = SMS

Bijgewerkt tot en met vrijdag 17 juli 23.17 uur

Ben in IJmuiden aan zee begonnen in het boek van de grote schrijver. Heerlijk! Het moest en zou alle aandacht krijgen vandaar mijn late lezen. Ben nu al over de Sint Bernhard en ga na de lunch snel door. Complimenten voor de nieuwe fiets. Groet van je trouwe vriend. (Ewart vd H., 17 juli 2009)


Heb genoten van je boek. We lijken wel wat op elkaar. Sentimentalista. Jij kunt alleen veel beter schrijven. En filmen. Tourstart 78 ! De pa van Josephine leest t nu. Hij vindt t prachtig. De mijne is helaas ook al lang dood, toen was ik al wel wat ouder. Kus van lekker Kreta (Jos & Josephine van M., 16 juli 2009)


Heb je boek uit. Laatste deel in vakantie gelezen. Voor mij ben je nu definitief een held. Vooral omdat je het gedaan hebt. Geen heroïsche reis, maar een die we allemaal zouden kunnen maken… als we het lef hebben tenminste. Veel aan mijn eigen vader gedacht en mijn leven. (Jakko Jan L., 15 juli 2009)


Dirk! Net je boek uit. Jammer, veel te snel. Was fijn! En knap geschreven ook. Voelt bijzonder om 'erbij 'te zijn. Heb nog 2 vragen. Die bewaar ik voor bij ons volgende glas wijn. Zet 'm op bij de Ventoux! (Benthe F., 15 juli 2009)


UIT! Fijne stijl, weinig opsmuk, prettige cadans. Gefeliciteerd met je debuut. (Esther R., 14 juli 2009)


Heb eigenlijk SMS verbod, maarre DNF uit. Mooi hoor! Kwetsbaar opgetikt. Veel prachtzinnen. Wij vlakbij Bordighera. (Marcel G., 7 juli 2009)


Zit op een terras in Brabant. Men serveert 'bicicletta's' vanwege de start van de Tour. Ja, dat komt uit een boek: De nieuwe fiets…. Goed hé ? (Wim van K., 4 juli 2009)


Ik zit buiten in de tuin, koffie, koekje, de nieuwe fiets op schoot, volmaakt gelukkig te zijn. (Mark M. 3 juli 2009)


Vandaag vertelde Ron dat hij zijn fietsclub je boek aanraadde en hele posi reacties kreeg. Een vriendin las je boek vol ontroering en herkende vele passages uit eigen leven. Gaf haar rust. Is dus toch een waardevol therapeutisch verhaal van je (Azad K., 29 juni 2009)


Ha! Op naar de 10de druk, filmrechten, Cannes, Gouden Palm, Think Big! (Frans K., 26 juni 2009 2009)


Mooi zo, loopt lekker door zo. Op hoeveel zit je nu? Ben wel een beetje trots op deze beroemde zoon van Zoeterwoude-Dorp. Groet uit Alto Adige. (Ad van L., 25 juni 2009)


Herdruk is door! Derde druk…. (Femke Bilderbeek, uitgeverij LJ Veen, 25 juni 2009)


Hoi Dirkjan, net teruggevlogen uit de States met De nieuwe fiets. Veel plezier gehad. Vastberaden en melancholiek. Een mooie reis om met de mensheid te delen. Goed gedaan man! (Derk B., 25 juni 2009)


Heb net in de tuin je boek uitgelezen. Jezus, Dirk, wat goed! Huilen bij pag. 94 maar ook ontroerd op andere momenten. Je bent een talent Dirk, en ook een dappere Dirk! (Manon B., 24 juni 2009)


Hee ouwe sentimentalista, mooi boek. Eerlijk en kwetsbaar, helemaal Dikke Dirk (Hasan E., 14 juni 2009)


Heb je boek. Balen, 2de druk! Heerlijke mengeling van jouw verhaal met mijn eigen geschiedenis en fietsgeur vult mijn hoofd en lichaam. Lees straks weer verder. Dit is een klassieker. (Ruud van B., 14 juni 2009)


Dranghekken bij Donner besteld. Gefeliciteerd met VK! (Wilfried, 13 juni 2009)


Superrecensie! Van harte, verdiend! Geniet ervan. (Ad van L., 13 juni 2009)


Geweldige recensie in de Volkskrant, vier sterren, op naar de derde druk! (Marcel G. , 13 juni 2009)


Lieve Dirk, ik geniet van de geweldige recensies en reacties op jou boek, lees en hoor ik overal. (Guus 2 juni 2009)


wat hebbie een wereldboek geschreven. Lees SPITS morgen! (Jaap Visser, 1 juni 2009)


Mart Smeets vertelt net op TV als commentaar tijdens een tijdrit in de Giro dat ie iemand kent die een fiets laat maken in Italie en die dan terug rijdt naar Nederland. ….. X
(Stijn, 31 mei 2009)


Hey DJ, dank voor de boeken en de mooie persoonlijke teksten! Ik ben heel benieuwd naar je verhaal. De reacties van degenen die het al hebben gelezen beloven veel! (Roy, 30 mei 2009)


Boek uit, maar leven gaat door. Prachtig. Ik ben ontroerd, heb gehuild en genoten. Heel goed geschreven. Vol bewondering groet ik u. (Doke, 30 mei 2009)


Wat een ontroerend, spannend, romantisch boek dj, heb t met ontzettend veel plezier gelezen, bedankt (Hanneke Groenteman, 30 mei 2009)


Uit! Geweldig! (Erik van E., 30 mei 2009)


Wilfried de Jong signeert bij Paagman. En ik? Ik koop het nieuwe boek van Dirk Jan Roeleven… (Stijn, 30 mei 2009)


Wat een ontroerend boek! Begrijp jou nu nog beter… En alles…. Tranen vandaag …Liefs. (Doke, 29 mei 2009)


Doke haalt me in, dus dat wordt stiekem doorlzen vannacht. Ontroerend mooi geschreven!! (Erik van E. , 29 mei 2009)


Kreeg leuk berichtje van Jaap, zit te smullen van boek Dirk Jan (Merel, 26 mei 2009)


Roodzwarte fietsen forever!!! Op zonnig balkon genoten van De nieuwe fiets! En spontaan op mijn oude gesprongen en 160 km naar zieke opa toe gefietst! (Casper, 25 mei 2009)


Jeez dirk, wat een mooi verhaal heb je geschreven! Hield het niet droog tijdens de passages over je vader, zo eerlijk, ontroerend en open heb je dat opgeschreven! ´als een weegschaal hang je tussen smart en vreugde. Alleen wanneer je ledig bent, sta je stil en bent in evenwicht´ (gibran) jouw boek getuigt hiervan! Groeten. (Bart R. , 25 mei 2009


Ik heb ´m uit. Het is een fijn boek en inderdaad ook leuk voor vrouwen. X (Claudine, 25 mei 2009)


Pagina 75 zit ik te janken op het strand…(Rinus, 24 mei 2009)


Boek gelezen en genoten… Mooi opgeschreven. Ciao! (Coby, 23 mei 2009)


Las in ’t Parool van je boek. Hulde, ’t is gelukt! (David, 21 mei 2009)


Heb je boek net uit. Ontroerend. Ga nu dromen van een tijd onder de 1.50 op de Mont Ventoux. (Bart S., 19 mei 2009)


Tanti auguri Bello! (Michiel, 19 mei 2009)


Geen dank. Tweede druk heeft het boek echt zelf gedaan. Gefeliciteerd! (Wilfried, 19 mei 2009)


Tweede druk is geen toeval en terecht. Zit in trein naar huis lezend en helemaal in de ban van je laatste loodjes. Geniet en genoten.Maakte ook veel los. Kortom: dabnk & liefs. (Eddy, 19 mei 2009)


Gefeliciteerd. Boek blijkt ook overal te krijgen. Goede uitgever. Boek stimuleert ook om te gaan fietsen. (Frans, 19 mei 2009)


2de druk is opgelegd (zoals dat heet). Komt in Volkskrant-advertentie. (Femke, 19 mei 2009)


Geachte heer Roeleven, beste Dirk Jan, ik werk als politiek assistent voor staatssecretaris voor Europese zaken Frans Timmermans. Die wil graag eens contact met je per e-mail. (zie e-mail elders bij Reacties op De nieuwe fiets)


Lieve DJ, wat een prachtig boek. Moest af en toe wel een traan wegpinken, en ook gelachen. Liefs van de Bergkoning. (Maurits, 18 mei 2009)


Uit ! Een heel mooi zelfportret. Proficiat! (Karin, 17 mei 2009, 22.54 uur)


Prachtig boek ! (Marjon en Peter, 17 mei 2009)


In boek begonnen. Erg goed. Uitgebreide reaktie volgt. Groet. De rups. (drs C. 17 mei 2009)


Hoi Dirk, wat een prachtig boek. Vandaag in een ruk uitgelezen. Bijzonder in memoriam. Mooie woorden over Mariska. Echt iets voor een sentimentalista zoals ik. Veel liefs. X (Roos, 17 mei 2009)


Ha DJ, ben nu dik halverwege. Het is prachtig! Liefs. (Karin, 17 mei 2009, 12.08 uur)


Goedemorgen Dirk, ik heb hem hoor! Niets bestellen, ze wisten meteen wat ik bedoelde en hadden hem liggen. Kus. (Joanne, 17 mei 2009)


Ben net in je boek begonnen… Leest heerlijk. (Karin, 16 mei 2009, 21.02 uur)


Heb t uit. Mooi (Wim, 16 mei 2009


DRS. C. is erg tevreden over Hoofdstuk 4 (Frans)


STOER BOEK MAN. FORZA DIRK! (Maarten)


Ik heb net de eerste tien bladzijden van je boek gelezen. Nu al geraakt. Ik wil ook een engel op afstand. X (Misha)


Uit! Mooi boek, die ga ik vast nog vaker lezen. Leest weg als een fietser berg af en met wind in de rug. Geniet ervan. (Suzanne)


Geweldige site! Helemaal gaaf. Zo leuk voor je. Ik wil je boek heel snel lezen. (Hans W.)


Ha DJ! Een stukkie fietsen is een ding, maar een boek schrijven vind ik eigenlijk een nog veel grotere prestatie. (Anne W.)


Hee DJ - zit met kippevel je ziel te lezen! Wat een prachtig boek ! (Azad)


Gisteren weer heerlijk in je boek zitten lezen. Ik geniet er erg van! (Hinne)


Wij vergissen ons dus niet, het is echt goed. (Ad)


Mijn moeder wil niets anders dan jouw boek voor haar moederdag. Haar reactie was zeer mooi en emotioneel. (Guus)


Zit weer te lezen hoor! Heb vanaf gisteravond ontzettend veel zin om te gaan fietsen, eerst maar eens naar Friesland of zo. Daarna naar Lagasse... (Hinne)


Lieve DJ, eigenlijk moet ik je bellen maar geheel in stijl van het prachtboek toch maar sms. Ook omdat ik verwacht dat je nu overspoeld wordt met iedere vorm van communicatie denkbaar. Het is een understatement als ik zeg dat jouw boek prachtig is en elke andere superlativus voldoet ook niet. Tijdens het lezen leek het of ik achterop rossonero zat, maar dat is (behoudens de afwezigheid van een bagagedrager) schier onmogelijk daar ik veel te zwaar ben en je mij in stukjes per post naar NL zou hebben verstuurd. Maar mooi ontroerend krachtig, om over jou te lezen en ook mooi, verdrietig, grappig en bijzonder om mijn schoonvader te leren kennen. Je hebt de taart gegeten met slagroom en extra chocola! En die sensatie neemt niemand je meer af. Als echte allochtoon zeg ik: RESPECT. Het was een privilege dit te mogen lezen. Brasa! (Amba)


Dirk, ik zit in je boek. Trappen, sturen maar er niet zijn. Ik geniet. Een rider, dat ben ik ook. Fuck de renner. Lang leve de nieuwe fiets. Ik lees zo graag verder. Had uiteraard meer exemplaren moeten kopen want W. en ik vechten om het boek. Thanks, je bent een grote inspirator en voor de goede orde zeg ik dit nuchter sms. Schenk nu wel even in. Dat wel. (Bas, 8 mei 2009)


Boek uit. Is met stip binnen in mijn top 50. Net onder Heart of Darkness van Conrad, maar ver boven Tommy Wieringa! Ik ga een paar stukkenmaar eens herlezen en dan tevreden en trots op je lekker slapen. (Azad, 8 mei 2009)


Mooiste compliment van een niet-wielrenfan: in een ruk uitgelezen. Ontroerend, grappig, maar vooral heel erg mooi. (Rob T., 8 mei 2009)


Reed door lege polder met lage zon en luisterde naar jou in Kunststof. Genieten! Trots op mijn collega! (Carla, 8 mei 2009)


Uit! Erg van genoten. Goed gedaan dikke dirk! (Hinne, 9 mei 2009)


Boek uit. Veel gehuild, maar ook gelachen. Erg inspirerend, mooiste boek dat ik in tijden heb gelezen! Bedankt voor dit mooie verhaal en voor je openheid. Heb veel bewondering voor je! Love you! (Nanda, 9 mei 2009)


Hé, mooie romanticus. Ik heb van je boek genoten. (Wybrand, 9 mei 2009)


Hi lieve Dirk. Net 2 exemplaren gekocht. Lag mooi uitgestald in Zeist. XXX (Mieke, 9 mei 2009)


Zo, de eerste 60 km zitten er op, pedala, pedala, naar quatre bras en onderweg een berenburg drinken bij mevrouw kut kut (Hinne, 9 mei 2009)


Het ultieme bewijs dat je n mooi boek hebt geschreven: mijn huisgenoot die jou niet kent zit met tranen in haar ogen op t dakterras te lezen in je boek ! (Suzanne, 10 mei 2009)


Lieve Dirk, boek in een weekend uitgelezen. Prachtig en eerlijk eerbetoon aan hen die je veel te vroeg ontvallen zijn. (Anne, 10 mei 2009)


Hi lieve Dirk. Net je boek uit. Ik heb intens genoten en het alleen onderbroken als het moest. Geweldige held ben je inderdaad. X (Mieke, 10 mei 2009)


Hi Dirk, hier W. van Bas. Ik heb ontzettend genoten van je boek! Gefeliciteerd, grappig en sentimentalista! Top! (W. van Bas, 10 mei 2009)


H Rodolfo, heb t wkend mt d familie roeleven doorgebracht. Hulde aan je grote broer! Wat een eerlijk, innemend, ontroerend en inspirerend boek. Veel herkenning voor mij. Verhalen maar ook vragen. Komen we wellicht ng wl ns over t spreken. Ik stuur n exemplaar nr boston. Grt. (Lieke via Rudolf, 11 mei 2009)


Pag 95 komt hard aan. Prachtig opgeschreven. Tnx! Doet goed. Wel even harde tranen. X (N. , 11 mei 2009)


Jezus lieve Dirk… Pagina 74 - 75. Ik zit te huilen in de trein. Jezus gozer. (F. , 12 mei 2009)


Heb je avontuur meebeleefd, inspirerend, mooi, heftig en confronterend. Theo is trots op je, zeker weten! Groet je lieve vrouw en rossonero! (R. 13 mei 2009)


Lieve dirkos, ik heb werkelijk met heel veel plezier je boek gelezen en op elk beschikbaar moment. Als ik wakker werd, op t toilet, in bad, zelfs voor t douchen, in de auto en gisteren met een 9 op de schaal van louis kateur, de hele dag op de bank te wijden aan je prachtige verhaal waarbij ook mijn gedachtes constant terug gingen naar mijn vader en ik ook - weer - een paar traantjes moest wegpoetsen. Vandaag de laatste pagina's verorberd terwijl belangrijke afspraken werden verzaakt en de telefoon maar bleef gaan. Moest t uitlezen. Gefeliciteerd! Ben trots op je… En de groeten van Joshua, je tag staat nog steeds op mn buik. (Alex, 13 mei 2009)


Lieve DJ, jouw boek, de laatste woorden gelezen in Wenen. Beiden erg onder de indruk en emotioneel en sprakeloos. XXX (Guus & Jacqueline, 14 mei 2009)


Ben op dit zelfde moment op bladzijde 92. een waarachtig boek is het dirk. Hulde (Bart J. , 14 mei 2009)