Lezers en hun nieuwe fiets

 

Hoi Dirk-Jan,

Het was leuk je gisteren te ontmoeten tijdens de beurs. Zei je toen dat ik net begonnen was in het boek. Inmiddels is het helemaal uit. (in één adem uitgelezen). Het boek was een feest der herkenning. Heb veel tochten alleen gefietst en asl je alleen fietst gaan je gedachten inderdaad alle kanten op. Dat kom ik ook tegen in je boek. Grappigste passage: Ik deed een plas, vulde mijn bidon (bovenaan blz 86). Heb nergens kunnen intdekken waarmee je je bidon vulde of ...??? Leuk ook het stukje vanaf Basel de Vogezen in. Een deel daarvan heb ik ook gefietst, dus alweer herkenning. Mijn vrouw had het 's avonds nog over je opmerking dat ze een lichaam had dat egschapen leek voor de fiets, maar of dat haar over de streep trekt?? Ik denk het niet. Ga jij de Giro-toertocht 100 of 150 km fietsen? Stuur even een fotootje mee van mij op mijn fiets zwoegend tegen de Monbt Ventoux. En heb net een link naar jou site toegevoegd aan mijn weblog (inmiddels ruim 100 fietsvertellingen groot) op http://www.yourblogging.nl. Groeten, Theo Roos - Ter Aar


Karin Springer met haar roze fiets!


Hoi Dirk Jan, Jij beschrijft precies wat fietsen is. Zwerven en diepgaan. Als je langere afstanden fietst stopt het denken aan vandaag en beginnen "grotere" onderwerpen aanbod te komen. Heerlijk om te weten dat ik niet de enige ben die dat overkomt. Al zijn mijn fietsprestaties wel wat bescheidener dan de jouwe. Heel mooi boek. Mijn vrouw zal/moet hem ook lezen. Dan snapt ze beter waarom ik soms zo laat terug ben. Op de bike-motion heb ik jouw beloofd een foto van mijn ligfiets en mij te mailen. Jij beloofde eens te zullen gaan ligfietsen. Dan kun je de billenzalf thuis laten. Deze zomer heb ik op een dag 158 km gefietst (Bennekom - Venray - Bennekom) en dan nog kom ik ontspannen thuis. Als je het serieus eens wilt proberen zou je er in Amsterdam een kunnen huren. Bij www.ligfietswinkel.nl . Ik zou je een highracer adviseren. Een M5 carbon of een raptobike met voorwielaandrijving. Ik luister nu naar jouw soundtrack en geniet weer, ga zo door! Met vriendelijke groeten, Dik van Luttikhuizen.


Ha Dirk Jan, 2 weken geleden liepen mijn vader en ik tijdens Bikemotion (Utrecht) tegen de Cucchietti op. Prachtig om de fiets te zien; deel van jouw avontuur en jullie samen een prachtig duo ;-). Erg genoten van je avontuur; het was alsof ik zelf de berg opreed, mijn tas inpakte voor vertrek, sms'te met mijn vriendin en afzag met koude voeten. Er zijn nog een aantal foto's gemaakt op de beurs en jij vroeg om deze te zenden naar je. Ook hebben we er natuurlijk een eigen foto bijgedaan van onze jaarlijkse fietsvakantie in Mallorca. Het ga je goed & geniet er van! Pascal van Houten. Een mede-avonturier - winnaar Peking Express Zuid-Amerika. Mijn "avontuur" was op TV... ;-)Vandaag kocht ik je boek. Wat een enorme indrukwekkende editielijst staat er al voorin, man. 'n Record op zich, lijkt me. Je vroeg me je een plaatje toe te zenden en dat hierbij. Van mijn fiets is niets te zien en dat vind ik mooi. Ik ga er ook niets over vertellen, maar hier in Den Haag heeft Tommie Schouten mij minder spectaculair laten ervaren wat het is zelf een fiets samen te stellen en vervolgens geruime tijd hierop te moeten wachten. Nacht ervoor niet geslapen. Vrij genomen op betreffende dag. Ik werk in het onderwijs, was zogenaamd ziek, maar zat in werkelijkheid gewoon op de fiets. Want hoe moet ik dat nu toch een schoolmanager gaan uitleggen..?
Ik ben op de helft van je boek. Toeval dat ik je vond en nog een pinautomaat in de buurt ook om geld te halen. Het moest zo zijn. Dank voor je aanwezigheid en veel plezier verder. Gegroet, Arno Verkley (tijdens Gerrie Kentemann Classic)


Geachte DJ Roeleven, Heel leuk om je in het echt te ontmoeten samen met je mooie fiets. Samen hebben jullie heel wat beleefd, zo wordt je fiets steeds meer je beste maatje! Ik wil je graag bedanken voor de persoonlijke noot die je hebt geschreven in mijn boek "de nieuwe fiets". Je vroeg toen of ik een reaktie met foto wilde mailen,ik hoop dat dit lukt zo. Het hoog gebergte blijft mooi,steeds weer wil je daar zijn!! Ik lees je boek met veel plezier en kan niet wachten dat het weer voorjaar wordt ...
Nogmaals bedankt voor de inspiratie,en succes met je boek!!!!!!!!


Hallo Dirk Jan, Wij hebben elkaar gisteren ontmoet op de BIKE Motion in Utrecht. Nadat je mijn exemplaar van jouw boek gesigneerd had, vroeg je me jou een foto te mailen van mijzelf in actie op de fiets. Bij deze zend ik je er twee van mijn beklimming deze zomer van de Mont Ventoux, vanuit Bedoin voltooid in 1 uur en 58 minuten. Groet, Arnold van Mameren
Bedankt voor je boek wat ik afgelopen weekend heb gekocht tijdens de jaarbeurs in Utrecht. "de Bourgondische fietser! Een fascinerend boek en hopelijk kan ik ook nog een keer de beslissing nemen om dit te doen. Heb wel 2 vragen: Kan ik de geweldige muziek via MP3 krijgen of op CD, wil er uiteraard voor betalen??? En wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd tijdens de tocht over jezelf? Bijgaande de foto die je had gevraagd hoor graag wanneer dit in een album komt! - Stefan de Jong


 

Gabrielle Rovers, in 4 dagen van Leiden naar Munchen.... soloBeste Dirk Jan, Door de bestelling van je boek door mijn collega Cobie Drooger (InterBouwconsult) heb ik je e-mailadres. Zij heeft op mijn advies "De Nieuw Fiets" besteld voor onze collega Roeland van Leeuwen die 12,5 jaar bij ons werkt. Ik ben een enthousiaste fietser en hoorde jouw verhaal in de avondetappe bij Mart. Direct heb ik je boekje bij de plaatselijke boekhandel in Driebergen besteld en meegenomen op vakantie naar Zwitserland. Ik ben geen boekenwurm maar heb het in een adem 2x gelezen. Wat een fantastisch verhaal en vaak zo herkenbaar! Ik kan ook wegdromen bij mijn racefiets (BMC pro machine). Mijn vader (en grote vriend) waar ik vroeger mee fietste (op gewone fiets) is enkel jaren terug overleden. Op mijn fiets kom je tot gedachten, maalt alles door je kop en kom je toch ook vaak tot goede ideeën. Kortom, prachtig verhaal, ik heb er van genoten! Met vriendelijke groet, Willard de Vries


2 x over de Simplon: 1982 en 2007 - Ed RibbinkHallo Dirk Jan,

Je hebt een prachtig boek geschreven. Het is voor de mensen die het nog niet gelezen hebben wel jammer dat je er bij de Avond etappe zoveel van verklapt hebt. Mijn vrouw reageerde al "zo, nu hoef ik het niet meer te lezen".

Wel vindt ik het leuk dat de Rosso Nero zo mooi in beeld kwam. In de bijlage mijn fietsen. Beide staal (natuurlijk) en gebouwd in Nederland door Jan van Dalen van Italiaanse buizen. Eén van hen is 22 jaar oud en onlangs opnieuw gespoten en voorzien van moderne groep en caron voorvork. De puristen zullen er van huiveren maar ik vind het mooi en hij rijdt zalig.

Vriendelijke groet,

Jaap Booster


Beste Dirk Jan,

Dank voor je prachtige boek. Helaas bijna uit dus even rustig aan.

Heb zelf van 1975 tot 1989 ieder jaar in Frankrijk of Italie gefietst. In 1977 met vriend Rob naar www.argentariocampingvillage.com (toendertijd was er geen huisje te bekennen en maar 4 toilleten voor ik schat 500 italianen en 4 Hollanders. Wel goed italiaanns geleerd. Geweest zomers 1974 t/m 1978) gefietst (met tent, kookspullen etc) op oude Raleigh met 48x25 als lichtste verzet (zat er nou eenmaal op) en met tubes. In de Vogezen stevige stalen wielen met stevige banden gekocht wegens naderende zenuwinzinking ivm. vele lekke tubes en bijbehorend geplak met kit, gerepareer en genaai van zelfde tubes.

Vanuit Amsterdam via Vogezen, Col Weissenstein 15%, Bern, Oberalp, Furka, Albula, Bernina , rondje Dolomieten met minimale bagage en hotels (meeste bagage achtergelaten in Hotel in Edolo om na rondje weer mee te nemen) oa. Pordoi, Gardena, tijdens verplichte rustdag in Hotel tussen Merano en Stelvio ontdeketen we allebei een steenpuist op resp. bil Rob en bovenbeen Joost, 'fietsen is geen lolletje met een steenpuist in je holletje' was enkele dagen vaak te horen, Stelvio (vanaf 2000 meter sneeuwde het, boven 0 gr, afdaling met alle kleren aan die we hadden en sokken als handschoenen, nooit meer zo'n koude afdaling gehad!), Verona opera! in Arena voor de broodnodige cultuur want fietsen alleen, Bologna (2 andere vrienden met fiets per trein uit Amsterdam daar opgepikt), Siena (verwijderd van camping vanwege 's nachts zwemmen in aanlokkelijk en prachtig verlicht zwembad, leek wel of Mussolini was opgestaan, camping in Albinia.

Verder gefietst oa. Mont Ventoux 3x, Galibier 5x, Parpaillon, Agnel 3x, Bonette 4x, Izoard 6x etc. Sorry, krijg pijn van de veer in mijn eigen r. Maar wellicht vind je het leuk als fietsliefhebber. Door jouw boek kwamen de mooie tijden weer terug, dank!

Ben zo vrij nog foto van mezelf mee te sturen tijdens afdaling van Gavia naar Ponte di Legno. Zo en nu naar bed en nog even een stukje lezen.

Met vr. gr,
Joost